Login

#20 Min oppskrift på å snu en kjip situasjon

Denne episoden handler om de krevende dagene/situasjonene vi kan møte - og hvordan vi kan jobbe for å snu disse - slik at de kan bli litt (eller mye) bedre. Med utgangspunkt i min ferie - som absolutt ikke ble slik jeg hadde tenkt på forhånd - viser jeg deg hvordan jeg trener på å håndtere motgang, og kanskje jeg kan gi deg en oppskrift og inspirasjon til å gjøre det samme.

I episoden nevner jeg 5 hjelpespørsmål:

  • Hva er mine tanker og følelser rundt denne situasjonen?
  • Kan det være måten jeg tenker på nå er med å gjøre situasjonen verre for meg?
  • Hva ville jeg rådet en venn til - dersom hen hadde være i en slik situasjon?
  • Hva kan jeg finne av mulige positive ting med denne situasjonen? (selv bittesmå ting!)
  • Hva kan jeg gjøre nå fremover for at jeg skal få det litt bedre?

Her er oppskriften min for deg som vil kopiere og ha den et sted lett tilgjengelig når du måtte trenge den:

  1. Slipp til: La deg selv få være i de vonde følelsene - la deg få bryte sammen, synes synd på deg selv, la deg være redd, la deg være lei og gråte om du trenger det. Dette er viktig steg som vi ikke skal hoppe over!
  2. Oppsøk medfølelse og trøst hos andre og deg selv. Denne medfølelsen - om det er fra oss selv eller andre - den gjør alt lettere å stå i.
  3. Problemløs (hva kan du GJØRE med situasjonen for å gjøre den bedre). Kan du endre noe? Sette noen grenser? Alt det praktiske vi gjør kommer inn under dette punktet!
  4. SNU! Ta styringen! Finn mening i situasjonen om du kan, let etter og fokusere på det i situasjonen som er positivt, jobb med å utfordre de negative tankene - men vær realistisk, du skal ikke fornekte det vonde. Jobb med hvor du retter fokuset ditt videre, fordi det du fokuserer på - det vokser!

Jeg håper du får mye ut av denne episoden, og at den kan hjelpe deg neste gang du møter motgang 🌸

💞

For å få tilgang til alle episodene, gå til https://www.stressportalen.no.